Ohjelmointikoulutus.fi
Kirjaudu

Uusi käyttäjä? Rekisteröidy!

Unohditko käyttäjätunnuksen tai salasanan?

Etusivu Esittely e-KurssitEtäkoulutukset Hinnat UKK Yhteystiedot |

Kurssit

Kaikki alla olevat kurssit kuuluvat verkko-opiskelujärjestelmän tilauksiin. Yksittäisiä kursseja ei voi tilata, vaan jokainen tilaus sisältää kaikki kurssit.
Yllä olevasta Etäkoulutukset-linkistä näet etäkoulutukset sekä niiden aikataulut.

Ohjelmoinnin perusteet

Kurssilla tutustumme ohjelmoinnin peruskäsitteisiin. Kurssi on ilmainen, joten voit sen avulla helposti tutustua ohjelmointiin.

11 moduulia

C-ohjelmointi

C-ohjelmoinnin peruskurssi. Kurssilla tutustumme C-kieleen ja opettelemme sen perusteet. C-kieli on yksinkertainen ja selkeä ohjelmointikieli, joten sen avulla on helppo päästä sisälle ohjelmoinnin maailmaan. Se on vieläkin yksi maailman käytetyimmistä ohjelmointikielistä ja sen osaaminen antaa vankan pohjan ohjelmointitaitojen kehittämiselle.

43 moduulia

C++ -ohjelmointi

C++ -ohjelmoinnin peruskurssi. C++ on C-ohjelmointikielestä jatkokehitetty kieli. Se laajentaa C-kieltä huomattavasti tuoden mukanaan esimerkiksi olio-ohjelmointimahdollisuuden. Kurssilla tutustumme C++-kieleen ja sen olio-ohjelmointimahdollisuuksiin. Kurssin aluksi kertaamme pikaisesti C-kielen perusteet, jonka jälkeen keskitymme C++-kielen omiin toiminnallisuuksiin. Kurssin jälkeen hallitset C++-kielen ja olio-ohjelmoinnin perusteet.

52 moduulia

Java-ohjelmointi

Java-ohjelmoinnin peruskurssi. Java-kieli on suunniteltu laitteistoriippumattomaksi kieleksi, mikä tarkoittaa, että sillä kirjoitettuja ohjelmia voidaan helposti ajaa kaikissa eri ympäristöissä. Java-kielisiä ohjelmia ei käännetä suoraan ajettavaan muotoon vaan ne suoritetaan niin kutsutun virtuaalikoneen avulla. Kurssilla tutustumme Java-kieleen ja sen olio-ohjelmointimahdollisuuksiin. Opimme miten Java eroaa C++-kielestä ja mitkä ovat sen vahvoja ominaisuuksia muihin kieliin verrattuna. Kurssin jälkeen hallitset Java-ohjelmoinnin perusteet.

36 moduulia

Qt-ohjelmointi

Qt-ohjelmoinnin peruskurssi. Qt on graafisten ohjelmien kehitysympäristö. Sen avulla voidaan helposti luoda monimutkaisiakin graafisia ohjelmia. Yleensä Qt-ohjelmia kirjoitetaan C++-kielen avulla. Näin teemme myös tällä kurssilla. Kurssia ei suositella aloittelijoille vaan sitä ennen kannattaa suorittaa ainakin C++-peruskurssi. Kurssin suorittamisen jälkeen osaat tehdä graafisia ohjelmia käyttäen Qt:n perustoiminnallisuuksia. Kurssi on nykyään ilmainen ja sen voi suorittaa rekisteröitymällä.

35 moduulia

UML ja olio-ohjelmointi (BETA-versio)

UML on graafinen mallinnuskieli, jonka avulla voidaan ohjelmien toimintaa ja rakennetta kuvata monipuolisilla graafisilla kaavioilla. Sitä käytetään yleensä apuna ohjelmien suunnittelussa ja se mahdollistaa ohjelman ja sen osien selkeän hahmottamisen graafisella tavalla, mikä on nopeampaa ja selkeämpää kuin koodin lukeminen. Kurssin jälkeen osaat tulkita UML-kaavioita ja osaat itse myös laatia niitä. Kurssi ei vaadi ohjelmointikokemusta, mutta se on kuitenkin suositeltavaa ja suosittelemme myös olio-ohjelmoinnin perusteet -kurssin suorittamista. Kurssilla opettelemme kaikki UML-kaaviot sekä katsomme jokaisesta kaaviosta selkeän esimerkin sekä Java- että C++ -ohjelmointikielillä. Opettelemme kurssilla myös olio-ohjelmoinnin perusteet.

30 moduulia

Scrum-peruskurssi

Scrum on ohjelmistoyritysten eniten käyttämä ketterän ohjelmistokehityksen perusmenetelmä. Siinä ohjelmistokehitys on jaettu lyhyisiin jaksoihin, joiden avulla ohjelmistokehitykseen pyritään saamaan joustavuutta sekä nopeaa reagointia muutoksiin. Scrum korostaa tiimin suullista kommunikaatiota ja tasa-arvoa. Kurssin suorittamisen jälkeen osaat toimia Scrum-tiimin jäsenenä.

5 moduulia

Git-peruskurssi

Git on erittäin suosittu versionhallintatyökalu, jota on mahdollista käyttää kaikissa käyttöjärjestelmissä. Versionhallintatyökalulla pidät ohjelmasi kehityksen eri vaiheet tallessa ja varmuuskopioituna. Voit milloin tahansa palata vanhempaan versioon ohjelmassasi. Yhdistämällä Gitin GitHub-Internetpalveluun, voit siirtää omat ohjelmasi helposti nettiin talteen sekä jakaa ohjelmia kavereillesi ja kehittää niitä yhdessä heidän kanssaan. Git ei ole sidottu mihinkään tiettyyn ohjelmointikieleen, vaan sitä voidaan käyttää kaikkien kielien kanssa. Kurssin suorittamisen jälkeen osaat käyttää Gittiä päivittäisessä ohjelmoinnissa sekä osaat GitHub-palvelun peruskäytön. Gitin lisäksi opettelemme GitFlow-apuohjelman käyttämisen, joka helpottaa Gitin branchien käyttämistä.

19 moduulia

Scala-ohjelmointi (tulossa)

Scala-ohjelmointikieli on 2000 luvulla kehitetty kieli, joka paikkaa monia Java-ohjelmointikielen puutteita. Scala on puhdas olio-ohjelmointikieli, mutta se mahdollistaa myös funktionaalisen ohjelmoinnin erittäin tehokkaasti. Scalaa voidaan käyttää melkein mihin tarkoitukseen tahansa ja sen nimikin tulee sanoista "Scalable Language" eli skaalautuva ohjelmointikieli. Kurssilla opettelemme Scala-ohjelmointikielen perusteet sekä tutustumme myös Scalan moniajomahdollisuuksiin Akka-kirjaston avulla. Kurssin julkaisu aloitetaan vuoden 2016 aikana.

Palvelun toteuttaa Skillege Oy | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Yhteystiedot